Gratis meditation herunder får du en gratis meditation, der styrker din mentale sundhed, din koncentration…
Sådan etablerer du en fast meditationspraksis
Det tager lidt tid at etablere en fast meditationspraksis, men er du fast besluttet på, at du vil lære det, så har du i virkeligheden taget det første vigtige skridt.
Har du lyst til at afprøve det på egen hånd, så har jeg skrevet nogle punkter i denne artikel, som jeg mener, du skal være opmærksom på, hvis du selv går i gang.
Hvorfor vil du meditere fast?
Når du begynder på at meditere, vil du måske ikke være lige motiveret hver dag. Derfor skal du have defineret for dig selv, hvilken intention du har med at meditere. Det er intentionen, der vil hjælpe dig til at holde fast i din praksis.
Du skal desuden være opmærksom på, at din intention sandsynligvis vil ændre sig efterhånden, så du skal have omformuleret din intention, hvis den oprindelige ikke længere motiverer dig.
Et eksempel kunne være, at du ønsker at blive stress-fri og finde indre ro. Det kunne således være din intention. Hvis du så efter et stykke tid ikke længere føler dig stresset, vil du måske holde en pause.
Men efter blot få dages pause, vil du måske opleve at stress-symptomerne vender tilbage, fordi de grundlæggende tankemønstre, reaktionsvaner og overbevisninger ikke har forandret sig.
Det er på ingen måde usædvanligt. Så på det her tidspunkt kan det være gavnligt at omformulere din intention, så den holder din motivation oppe.
Der er naturligvis mange andre grunde til at meditere fast hver dag, og du behøver absolut ikke at have et problem for at være motiveret for at meditere. Måske længes du bare efter et mere meningsfuldt liv, og kan mærke, at det er meditationsvejen, at du må gå. Det er også det, der kaldes for Samvega – en slags akut nødvendighed for at meditere.
Lyst eller behovs-strategien – hvad virker?
Det er ikke altid, at det vi har lyst til, er det, vi har mest behov for. Det kender du sikkert allerede til. Og den viden er vigtig at have med os, når vi gerne vil meditere fast hver dag. Hvis du fx har besluttet dig for at meditere om morgenen, vil du sandsynligvis være mere motiveret til at stå op en skøn sommermorgen, hvor du alligevel er vågen end en mørk vintermorgen, hvor du har mere lyst til at sove videre.
Vil du således skabe en fast meditationspraksis skal du være opmærksom på, at du ikke behøver at have lyst til det, men at du blot gør det, fordi det er del af dine langsigtede ønsker for dig selv. I virkeligheden kan du kalde det for en selvkærlig håndsrækning eller en selvomsorg, fordi meditation er godt for din mentale sundhed.
Vedholdenhed er grundlæggende for din praksis
Kender du historien om haren og skildpadden? Ok, den går helt kort ud på, at haren er så overbevist om, at den kommer først i et kapløb med skildpadden, at den slapper af på vejen. Men… Pointen er naturligvis, at skildpadden, som møjsommelig og vedholdende må slide sig langsomt fremad, kommer først.
Den historie tænker jeg ofte på, når jeg underviser i mindfulness. Det er den tålmodige vedholdenhed, der leder dig til den virkning, som du ønsker.
Den langsommelighed, som skildpadden har, er god at overføre til meditation. Desværre kan det at være langsom som en skildpadde have en negativ klang i tidens kultur. Men tag dig ikke af det. Det er godt for din faste meditationspraksis og din mentale sundhed. Langsommelighed vil bestemt heller ikke afholde dig fra at kunne handle hurtigt og klogt, når du har brug for det – tværtimod.
Fornyelse og fordybelse
Hvis du vælger at begynde på at meditere på egen hånd, vil jeg anbefale dig, at du på et tidspunkt får hjælp. Vi kan ikke selv se os ud af alle de forhindringer, der opstår for os alle i en fast meditationspraksis.
Du vil også kunne få stor glæde af at meditere sammen med andre, hvor du kan mærke den energi og støtte, der er i at meditere i en meditationsgruppe. Det bringer ny energi og inspiration ind i den daglige praksis, og kan være medvirkende til at du ikke går død i dine daglige meditationer.
Held og lykke med at få etableret en daglig meditationspraksis!
Læs også:
Gode vaner gør dig glad og tilfreds – skyd genvej gennem mindfulness
This Post Has 0 Comments