Skip to content

Gratis meditation til dig – Tag en meningsfuld pause

Brug Gratis meditation på fartenGratis meditation

herunder får du en gratis meditation, der styrker din mentale sundhed, din koncentration og reducere stress og rastløshed.

Hvis du udfører meditationen nogle minutter flere gange om dagen, vil du sandsynligvis opleve mere ro indeni, og du vil sikkert blive overrasket over, hvor god virkning du kan få med blot få minutters pause med meditation.

Mange fortæller, at det er blevet et uundværligt redskab, at udføre den gratis meditation, da de oplever mere nærvær, mere ro og overblik og mindre stress. Den gratis meditation kan du med fordel bruge, når du vil mere i balance med dig selv.

Nederst på siden henter du 3 guidede meditationer på lyd. Men du kan med fordel først læse beskrivelsen herunder, hvor du får nogle gode tips med inden du er på egen hånd.

Rigtig god fornøjelse.

Sådan gør du:

  1. sæt dig godt til rette med relativt ret og afslappet ryg. Fågod kontakt med fødder ne mod gulvet.
  2. Luk dine øjne let i og træk vejret ind og ud gennem næsen.
  3. slip din mave – så godt som det er muligt – og lad dit åndedræt strømme frit. uden at du forsøger at kontrollere det.
  4. Ret din opmærksomhed mod maven og mærk hvordan den hæver og sænker sig. Forbliv fokuseret på objektet i så længe du ønsker det. Hver gang du bliver distraheret af fx tankerne, vender du bare tilbage til dit oprindelige fokus – altså mavens hæven og sænken. Det gør du igen og igen så længe det er nødvendigt.
  5. Når du har siddet den ønskede tid, åbner du øjnene igen. Du kan med fordel gå roligt videre til nye gøremål.

 

du kan også hente de 3 gratis guidede meditationer her nedenfor. Det koster 0,- kr.

Sådan bruger du de gratis guidede meditationer (nedenfor)

Den bedste virkning får du ved at meditere lidt hver dag. Meditation er godt for din mentale sundhed, så planlæg for eksempel et fast tidspunkt for meditationen.

Sæt dig et roligt sted, hvor du ikke bliver forstyrret i den tid meditationen varer. Se om du kan forholde dig nysgerrig, åben og venlig igennem meditationen. Meditation vil opleves forskelligt fra dag til dag, så meditationen bliver hver dag en ny oplevelse.

Når meditationen er færdig, kan det være godt at blive siddende et øjeblik i stilhed: Meditation hjælper dig til at sætte tempoet lidt ned, så du kan komme videre til dit næste gøremål med ro i sjælen.

Snubletråde i meditation

Der er flere snubletråde, som kan forhindre den gode virkning, når du begynder at meditere. Snubletrådene kaldes også for “klassiske forhinderinger”, fordi de er almentgældende for alle mennesker – altså er der ingen, der ikke oplever dem. De er vigtige at kende til, så de ikke snupper din motivation for at meditere. Det er altså ikke dig, der er forkert, men blot helt almindelige mentale snubletråde, som kan forhindre dig i at blive mere glad, fri og nærværende.

her får du nogle eksempler:

Falder du i søvn undervejs?

Mange fortæller, at de falder i søvn under en meditation. Det er faktisk ikke hensigten med det at meditere. Intentionen er at sidde stille med sig selv, helt vågen og observerende og med interesse for, hvad der foregår indeni. Interessen i sig selv er medvirkende til, at du lettere kan holde dig vågen, og derudover er det også lettere, hvis du vælger at sidde fremfor at ligge ned. Men prøv dig lidt frem.

Hvis du ofte falder i søvn, kan du måske have brug for at sove mere om natten. Mange mennesker sover for lidt eller for dårligt. Læs mere om din nattesøvn her

Får du ikke den effekt, du ønsker dig?

De fleste af os er skolet til at stræbe efter resultater,  men det er ikke en god strategi, når du meditere. Tværtimod. Det modvirker faktisk den gode effekt at meditation.

Så forsøg om du kan give slip på resultatet, når du mediterer. Det vil nemlig hjælpe dig. Du skal nok få en effekt over tid, hvis du udfører den gratis meditation nogle minutter hver dag.

Er din meditation god eller dårlig?

Vurderer du om effekten af dine meditationer er gode eller dårlige, så vil jeg gerne invitere dig til at prøve en anden strategi. Der er nemlig principielt ikke nogen dårlige meditationer. Lad mig kort forklare, hvad jeg mener med det:

Meditation og mindfulness går grundlæggende ud på at observere, hvad der foregår i krop og sind, lægge mærke til at det hele tiden forandre sig – uden at holde fast på det behagelige eller at skubbe det ubehagelige væk. Det giver mulighed for at forstå – sådan virkeligt kropsligt forstå – at det ubehagelige altid forandre sig, og at det behagelige kan nydes fuldt ud i hver øjeblik, at det opstår. Det er den form for praksis, der giver mere glæde i livet, og gør os mere mentalt frie.

Derfor er der ingen dårlige meditationer. De er “blot” ubehagelige, behagelige og sågar neutrale. Læs mere om Hvad er mindfulness her

 

kvinde lytter til gratis meditation

Den gratis guidede meditation (her ovenfor) giver en god fornemmelse af hvad meditation er og bruger du den i din hverdag vil du opnå en god virkning.

Vil du lære endnu mere om mindfulness, så tilmeld dig et forløb, hvor du bliver støttet, motiveret og inspireret. Læs mere her:

8-ugers forløb i Aarhus 

Er du ny inden for meditation, kan du med fordel læse meditation for begyndere.
—————————————

Gratis meditation

En meditation, som styrker din mentale sundhed.

Få en GRATIS 10 minutter lang åndedræts-meditation + et GRATIS 60 minutter langt webinar om hvad mindfulness meditation er.

Som ekstra bonus, får du 2 ekstra meditationer med gratis samt instruktioner og gode tip, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev herunder. De udgør tilsammen et effektivt program og du kan tage dem med dig overalt.

 

Hent din meditation + 2 bonus meditationer her.

(Du tilmelder dig samtidigt mit nyhedsbrev, hvor du jævnligt får nye gratis meditationer, spændende informative indlæg og gode tilbud. Du kan altid afmelde dig igen).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top

Vil du sove godt igen?

 

Kurset indeholder:

 

5 korte og overkommelige mikropodcasts med konkrete redskaber til en god nattesøvn, skøn morgen & dejlig dag.

 

Det koster 0 kr., og du kan altid afmelde dig igen, hvis du ønsker det

God nattesøvn – skøn morgen – dejlig dag