Skip to content

Retreats i stilhed

Retreats i stilhed

Retreats med Lise Lotte Trujillo
i skøn natur ved Rørbæk sø

En retreat i stilhed der skaber vej for mindre stress, mere mental robusthed,fornyet klarhed over din hverdag og din evne til at håndtere livets udfordringer klogere.

 

Føles din hverdag og weekend helt uoverskuelig? Med en endeløs to-do liste, og en løben fra opgave til opgave, men uden at føle at der er mening med det hele?

Har du mistet kontakten til dig selv og den ægte følelse af glæde, begejstring og motivation?

Bliver du i stedet kastet rundt i følelsesmæssige op- og nedture – uden nogen reel grund til det.

Så er en stilheds retreat måske noget for dig.

God tryg stemning på retreaten (sammen med ukendte mennesker/uden at tale med dem – egentligt mærkeligt – på den gode måde ☺ ) Pusterum/åndehul/forkælelse med skøn mad og god energi har betydet meget for mig. Også fascinationen og den sparsomme øjenkontakt har løftet en fri fra et “socialt ansvar”. Tak for en dejlig weekend. 

Lotte 

Retreat Ved Rørbæk Sø
Stilhed, Rørbæk Sø
Retreat Ved Rørbæk Sø
Fredfyldt Natur

Hvad får jeg ud af en retreat?

I en travl hverdag kan det ofte være svært at mærke, hvordan vi egentligt har det, og hvad der egentlig dræner os. En weekend retreat er derfor en mulighed for at træde ud af hverdagsrutiner, præstationskrav og bekymringer samt gennem meditation og mindfulness få klarhed over, hvad der gør dig godt, og hvad der ikke gør.

På retreaten undersøger og fordyber vi os i forskellige meditationer, der understøtter hinanden i at finde ind til indre stilhed, afslapning og større bevidsthed om dig selv og hvordan du bruger din energi. Med disse indsigter og redskaber får du mere overblik over dit liv, og hvordan du skaber balance i hverdagen.

De enkle meditationer på denne weekend-retreat sigter derfor mod:

 • At du får ro på tankerne og kroppen
 • At du får bedre kontakt til dig selv og dine medmennesker
 • At du bliver bedre til at tage kloge valg, der giver dig mere energi
 • At du kan komme tættere på dine værdier og komme til at leve efter dem
 • At du bliver bedre til at sætte kærlige grænser i dit liv, der er gode for både dig og dine omgivelser
 • At du kan have medfølelse med dig selv og andre – uden at brænde ud.
 • At du får indsigt i og øje på dine mange muligheder i livet

Derudover er det også en weekend-retreat, hvor du får støtte og redskaber til at komme videre med meditation hjemme hos dig selv.

Hvad r en stilheds-retreat helt præcis?

Stilheds retreaten bygger på velkendte meditationer fra indsigtsmeditation, eksempelvis koncentrationsudviklende meditation gennem intensiv fokusering på åndedrættet, mindfulness og en del af en praksis kaldet Brahma Vihara. Brahma Vihara er kort fortalt en praksis i 4 trin, der leder til livsglæde og sindsligevægt. Det er intentionsmeditationer, der udvikler din evne til at holde af dig selv og andre mennesker med større nænsomhed og empati.

Jeg tog med på retreaten for at udfordre mit eget sind.

Nysgerrig på, hvordan jeg selv ville have det med det. Og hvilke reltioner der dukkede op.

Jeg har fået meget ud af det på mange niveauer: 

– øget koncentration, meget roligt sind, påbegyndt læring af metanysgerrighed, når rastløsheden eller analysen er på spil. Opdage det og tælle vejrtrækninger virker for mig.

Det, jeg tager med mig fra retreaten er:  

– lidelse er smerte, der vurderes/fordømmes/analyseres .

– hvor meget arbejde, socialt ansvar du ligger i at være i kontakt verbalt med andre og hvor meget det stjæler mit nærvær og nysgerrighed over for mig selv.

-hvor meget der lokkes og forstyrres i hverdagen.

Det er skønt med variation i meditation og bevægelsesdelen  om morgenen.

 Anbefaler samme sted. Fantastisk ☺

 LW.

Retreaten er for dig:

 • Der føler, at din hverdag er en endeløs to-do liste: du løber fra opgave til opgave og føler, at der mangler mening i dit liv
 • Der føler, at dit møde med andre mennesker er konfliktplaget eller anstrengende, og du længes efter en dybere og mere ægte følelse af kontakt og intimitet med andre?
 • Der oplever, at du bliver kastet rundt af følelsesmæssige op- og nedture på grund af forskellige begivenheder i dit liv – og accepterer det som værende normalt.
 • Der nedprioriterer meditation og tid til dig selv, også selvom du ved, det er vigtigt – men fordi hverdagslivet simpelthen får taget over

 

Men i stedet ønsker:

 • At finde ind til stilhed og balance i dig selv, samt få dybere og mere hjertelig kontakt til dig og dine medmennesker
 • At komme væk og genfinde dig selv, så du kan komme styrket tilbage til hverdagen.

 

Retreatet i stilhed og skøn natur skaber vej for mindre stress, mere mental robusthed, fornyet klarhed over din hverdag og din evne til at håndtere livets udfordringer klogere.

Vi skaber kontakt mellem krop, sind og hjerte gennem mindfullness og meditation samt fordyber os i naturen, mindfullspisning -og bevægelse.

Du bliver guidet gennem hele weekenden, så du kan koncentrere dig om bare at være.

Jeg tog på retreat, fordi jeg ønskede at få mere ro i tanker og kroppen og komme i gang med at meditere.

Jeg får mere med mig hjem end jeg havde regnet med. Selvom vejen gennem meditationerne ikke hele tiden er så let, så mærker jeg nu mere ro i krop og sind + dejlig oplevelse at være med andre i en gruppe i fantastiske omgivelser.

3 ting jeg tager med mig fra retreaten:  

-jeg vil starte på at meditere mere regelmæssigt.
-mindfulness i gåture giver mere end jeg havde troet – det kunne være godt at gøre mere.
-at tage på stilheds-retreats igen

Tilfreds deltager

Billeder fra en af mine egne retreats i USA

Om Mig

Det, at jeg helt fra da jeg begyndte at meditere har valgt erfarne meditationslærere, har været afgørende for, at jeg er hvor jeg er i dag.

Jeg har en lang praktisk erfaring både med selv at meditere og med at undervise andre i, hvordan det foregår. Jeg begyndte at meditere i 1995, og siden har jeg deltaget på mange retreats – lige fra 3 dage op til 1 måned i stilhed. De sidste mange år har jeg undervist mange hundrede mennesker i mindfulness, meditation, kærlig venlighed og medfølelse.

Min teoretiske baggrund er bred. Den stammer fra MBSR-uddannelsen  fra Aarhus Universitet, som er en sekulariseret metode der er videnskabeligt dokumenteret. Sideløbende har jeg været optaget af den buddhistiske psykologi og filosofi bag den oprindelige mindfulness, som har mere end 2500 års visdom og erfaring at trække på.

Derfor vil du på mine retreats få kendskab til ny forskning, samtidig med at du får dybden fra den oprindelige praksis.

Men mest af alt, så brænder jeg for, at give det hele videre til dig, og at du må få en uforglemmelig oplevelse, hvor du hele vejen igennem vil kunne føle dig tryg og i gode erfarne hænder.

Du er naturligvis velkommen til at ringe til mig, hvis du har spørgsmål eller gerne lige vil høre min stemme, inden du melder dig til.

Jeg tog med på retreaten for at være i et rum sammen med andre med ro til at være i opmærksomhed uforstyrret snak, fri for at skulle forholde mig til andreshistorier og hvad andre synes om ”dette og hint”. Ro til fordybelse, ro til at mærke mig selv og hvad der på et dybere plan er på spil, når man er sammen med andre.

Det er på retreaten blevet tydeligere hvordan mine forsvarsmekanismer, mine selvbe…
Jeg synes jeg er blevet mere tydelig i det hele taget. Jeg har erfaret jeg kan meditere i meget længere tid end jeg troede. Jeg er kommet i dybere kontakt med mig selv og mine omgivelser.
3 ting jeg tager med mig fra retreaten:
• kærlig venlighed
• tålmodighed med mig selv
• bekræftelse af at dette er den rigtige vej at gå for mig med meditation i fællesskab og ro.

Dette har været perfekt for mig. Kunne godt bruge mindst en dag mere, men disse par døgn er også fine. Og god gruppestørrelse.

TAK ♥ Anonym 

Bestil plads på næste mindfulness retreat

3 dages retreat ved Rørbæk Sø 29. september – 1. oktober 2023 – Udsolgt!

Læs mere om og tilmeld dig 3 dages retreat her

Retreaten indeholder:

 • Fuld forplejning: Økologisk vegetarisk mad, kaffe/te, frugt og snack.
 • Undervisning fra ankomst til afrejse
 • Overnatninger i enkelt eller delt dobbeltværelse
 • Sengetøj og håndklæde
 • Dele badeværelser

Du skal selv sørge for:

Transport til og fra retreaten.

Retreaten afholdes:

Vi skal være i naturskønt område ved Rørbæk sø.

Adressen er: Rørbækvej 13, 7323 Give.

 

Kommer du med offentlig transport, kan du tage toget til Thyregod, og blive afhentet på stationen. Men det er vigtigt, at du laver en aftale om det i god tid.

Ankomst og afrejse

Retreaten begynder kl. 14.00 på ankomstdagen, og slutter på afrejsedagen omkring kl. 13.00 efter frokost. Der er ankomst og indkvartering mellem kl. 13.00 – 14.00 på ankomstdagen.

Rammen for weekenden

Der bliver rig mulighed for at nyde den smukke natur i løbet af dagen og under de gående meditationer. Vi begynder desuden dagen med mindful-bevægelse.

Retreat’en foregår i stilhed. Det betyder at deltagerene imellem er tavse, men at der er mulighed for at stille spørgsmål og få vejledning undervejs på retreaten.

Der tages naturligvis hensyn til eventuelle helbredsproblemer.

Du kan udfører meditationerne siddende, liggende, stående, gående og i bevægelse.

Retreat’en er for både for nye og erfarne meditationsdeltagere.

Afmelding

Bliver du forhindret i at deltage på retreaten, kan du frit overdrage pladsen til en anden. Send mig da navn, adresse og telefonnummer på den pågældende person.

Ved afmelding senest 30 dage før weekend retreat start, refunderes det indbetalte beløb fratrukket et afbestillingsgebyr på 1.000 kr.

Ved afmelding senere end 30 dage inden retreat start, refunderes beløbet ikke.

Retreaten er både for nye og erfarne meditationsdeltagere.

Har du spørgsmål til retreat’en?

Har du spørgsmål til stilheds-retreaten eller er du i tvivl om retreaten er noget for dig, så kontakt mig gerne på 6070 9074 eller mail@liselottetrujillo.dk.

Deltagerudtalelser

Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente, men var spændt og åben for det at skulle være i stilhed en hel weekend. Liselotte var god til at guide.

Jeg gik hjem med en følelse af at jeg bedre kunne trække mit vejr igennem end da jeg kom. Jeg følte under kurset at jeg fik øvet mig i at være mere tilstede i min krop. Jeg havde en god følelse af at kunne koncentrere mig om mig selv selvom der var andre personer tilstede. Smagen af maden blev fx en mere intens nydelse. Det var en rar afslutning at sidde skulder mod skulder med en anden kursist og skulle sidde og lytte til hendes motiv og udbytte uden at føle at jeg skulle sige en masse kloge ord, men blot ligge ører til, og omvendt. jeg vil bestemt anbefale en sådan retreat til andre.

A. Sørensen

Det har været rigtig godt – over forventning. Har mod min forventning haft lyst til at fortsætte stilheden. Retreaten har hjulpet mig til nye indsigter i hvordan jeg får mindfulness ind i hverdagen. Så meget tid til egen fordybelse, refleksion og indsigt er en gave. Jeg vil gerne anbefale det til andre og kunne godt tænke mig at tage på retreat igen. Utrolig lækker forplejning som havde mange visuelle og smagsindtryk.

Connie

Jeg blev overrasket over, hvor svært meditation kan være og hvor meget godt det kan gøre ved kroppen. Det har virkeligt haft en positiv effekt for mig. Det har betydet meget for mig at jeg nu kan gå en tur alene uden at jeg føler angst. Jeg har lært at trække vejret under navlen – wow hvilken effekt det har. Fred og ro omkring mig. Jeg vil helt klart anbefale det.

Lisbeth Thorberg

God tryg stemning på retreaten (sammen med ukendte mennesker/uden at tale med dem – egentligt jo mærkeligt – på den gode måde J ). Pusterum/åndehul/forkælelse, med skøn mad og god energi har betydet meget for mig. Også fascinationen og den sparsomme øjenkontakt løfter en fri fra et ”socialt ansvar”. Tak for en dejlig weekend.

Back To Top

Vil du sove godt igen?

 

Kurset indeholder:

 

5 korte og overkommelige mikropodcasts med konkrete redskaber til en god nattesøvn, skøn morgen & dejlig dag.

 

Det koster 0 kr., og du kan altid afmelde dig igen, hvis du ønsker det

God nattesøvn – skøn morgen – dejlig dag