Skip to content

 Mindfulness MBSR 8-ugers kursus og en hel fordybelsesdag

 • Vil du slippe ud af stress, angst, depression eller en fastlåst livssituation, og mærke de gode sider af livet?
 • vil du træde ud af negative og begrænsende tankemønstre, og lære at se lysere på livet samt få øje på dine mange muligheder?
 • Vil du blive mere mental sund og stærk, og lære at håndtere hverdagens udfordringer klogere?

 

Så lad mig hjælpe dig. 

Mindfulness er også for mænd. De ved det bare ikke, siger John.

Jeg var med på kurset pga. søvnproblemer og tankemylder. Det gør mig irritabel og kort for hovedet.
Jeg har fået pulsen ned, er blevet mere fokuseret, tålmodig og er ikke så forudindtaget over for andre mennesker.
Det har gjort indtryk på mig, at mindfulness simpelthen kan gøre en så stor forskel på ens personlighed og finde en indre ro.

John

Fra stress til fredfyldt og tryg

Jeg begyndte på grund af stress og en søgen efter mere glæde, nærvær og ro. Jeg mærker nu en ro og en glæde som kommer i glimt, som jeg ikke har oplevet i mange år. Fordybelsesdagen var helt fantastisk, jeg var så fredfyldt og fyldt med velvære og tryghed efter.

Jeg havde ikke turdet håbe på, at jeg slutter med den følelse, jeg sidder med nu.

Mette Munch

MBSR kursusSpot tegn på ubalance i tide

Kroppens egne signaler er et godt pejlemærke på din mentale og fysiske sundhed. Genkender du nogle af de her tegn, er der grund til at stoppe op og mærke efter – er jeg der, hvor jeg skal være?

 • Du har svært ved at falde i søvn om aftenen
 • Du sover dårligt om natten og ligger ofte vågen i flere timer
 • Tanker og bekymringer fylder meget i dit liv
 • Du føler dig usikker på dig selv
 • Du føler ikke altid at du slår til
 • Du føler dig nedtrykt, trist, angst eller udbrændt
 • Du savner overblik og føler dig presset/stresset i din hverdag
 • Dine følelser løber ofte af med dig, så du kommer til at overreagere
 • Negative følelser omkring din livssituation har taget overhånd

Majken fortæller:

Jeg har fundet ”hjem” til mig selv
Det, der har betydet mest for mig under forløbet er, at jeg har fundet ”hjem” til mig selv. I praksis at jeg i dette forløb er gået fra en halvtids-sygemelding til en nedsat arbejdsuge på 30 timer med en god mavefornemmelse.

Den forskel, mindfulness forløbet også har gjort for mig, er, at jeg – ved at finde hjem også har opdaget at jeg ofte selv rummer svarene på umiddelbart uløselige problemstillinger/vanskelige situationer.

Majken

Mindfulness kursus MBSR

Er Mindfulness MBSR noget for dig?

Mindfulness MBSR er et intensivt kursusforløb, der på 8 uger guider dig gennem enkle, veldokumenterede og virkningsfulde meditationer og meditativ yoga, som du nemt kan arbejde videre med derhjemme. Der er få kursusdeltagere på hvert hold. Sammen skaber vi et tillidsfuldt rum, hvor det er rart og trygt at være for alle.
Kurset er tilrettelagt, så du får rig mulighed for at øve de enkelte meditationer og hjemmeopgaver mellem hver kursusgang. Du har altså god tid til at få indarbejdet dine egne gode vaner, inden vi skilles efter sidste mødegang.

Mindfulness MBSR kursusforløbet hjælper dig med at finde dine egne svar og er for dig, der ønsker:

 • Mindfulness kursus MBSRAt finde ro i dig selv og kunne forblive rolig i pressede situationer
 • At mærke glæden ved livet og blive tilfreds med dit liv
 • At få mere nærvær og fokus ind i din hverdag, så du mærker hverdagsglæden
 • At finde ind til det, der virkeligt betyder noget i dit liv
 • At få mere overskud gennem større psykisk og fysisk velvære
 • At få mere mod og tillid til dig selv – alene og sammen med andre
 • At få en mere harmonisk hverdag med større overblik og mindre stress
 • At lære dig selv, dine tanker og følelser  bedre at kende
 • At acceptere dig selv, som den du er, uden at behøve at passe ind i en “norm” skabelon
 • At få et liv du er glad for – trods sygdom eller svære vilkår

 

 

Steffen har fundet mærkbar ro…

Jeg har fundet en mærkbar ro, og jeg har fået sat mine svære følelser og tanker i perspektiv. Ikke sådan at jeg har tænkt noget nyt, men blot sådan at proportionerne passer. Og derfor er jeg kommet videre i mit liv.

Det har betydet meget at jeg har fundet visheden om, at en tanke blot er en tanke og en følelse ligeså.

Fordybelsesdagen oplevede jeg som et meget stort gennembrud. Det var en gave at opleve den sande fordybelse.

MBSR kurset overgik alle forventninger.

Steffen Lerche 

 

Når man selv er i underskud, kan det virke uoverskueligt at skulle forholde sig til andre mennesker og deres livssituation. Det er en helt naturlig følelse, så du skal ikke have dårlig samvittighed over at det eneste, du faktisk har lyst til, når du kommer her, er at lukke øjnene uden at forholde dig til andre end dig selv.

Hverken du eller de andre deltagere skal sidde og fortælle hele livshistorien. Vi beskæftiger os med nuet, ikke de ting i fortiden der har udløst stress, manglende glæde eller overskud.

Nogen har lyst til at dele deres oplevelser, når vi taler om aftenens temaer og personlige erfaringer, mens andre hellere vil lytte. Begge dele er helt ok. Du vil opleve en omsorgsfuld og accepterende energi i gruppen.

Mindfulness kursus MBSR hos Liselotte Trujillo 

Mindfulness kursus MBSR hos Lise Lotte Trujillo

Praktisk om kurset:

Næste MBSR kursus begynder:

Tirsdag d. 9. januar 2024 kl. 17.30-20.00 og fortsætter d. 16., 23. og 30. januar, d. 6., 20. og 27. februar og d. 5. marts.

Fordybelsesdagen afholdes lørdag d. 24. februar kl. 10.00-16.00.

Send en mail til mig, hvis du vil have besked, når jeg åbner for tilmelding.

Sted 

Otte Ruds Gade 94,8200 Århus N i et dejligt lyst lokale med varme i gulvet.

Der er mange busser og gode parkeringsmuligheder tæt på.

Adgang til online forum på Mindfulness MBSR kurset

Du får adgang til et fælles online forum, hvor alle guidede mindfulness MBSR meditationer og meditative yogaøvelser ligger lige til download på din smartphone, tablet eller computer, så du altid har dem med dig. Du får på MBSR kurset desuden resume efter hver mødegang, som opfølgning på aftenens tema. Efter endt kursus  har du naturligvis stadig adgang til materialet samt alt nyt der kommer til.

Hjemmearbejde under kurset

Mbsr har en dokumenteret positiv virkning på stresssymptomer, udbrændthed, angst og depression, smerter mv., Det hjælper til at finde balance i krop og sind. Mindfulness er en færdighed, der skal trænes, som fx at tale et sprog eller spille et instrument. Derfor er det vigtig, at du sætter tid af hver dag til at øve dig – svarende til ca. 30-45 minutter om dagen i 8-uger.

Hjemmearbejdet består af enkle yoga-øvelser, og mindfulness meditationer, som du nemt kan gennemføre på egen hånd.

Meditationerne hjælper dig også til at få indarbejdet nye gode vaner, du kan holde fast i, når mindfulness kurset slutter.

Gratis afklaringssamtale

Ring til mig, hvis du er det mindste i tvivl om Mindfulness MBSR kurset er noget for dig. Lad ikke tvivlen forhindre dig i at kontakte mig med dine spørgsmål.

Din investering

3.800 kr.

Du kan betale i 3 eller 6 rater. Det koster ikke ekstra. Klik på knappen og vælg din betaling.

Mindfulness kursusVi mødes 8 hverdagsaftener, hvor vi, ca. halvdelen af tiden, sammen fordyber os i aftenens tema. Resten af tiden mediterer vi og laver enkle meditative yoga-øvelser, så du efterfølgende er fortrolig med det hjemme hos dig selv.

En vigtig del af mindfulness er accept af og tillid til, at du ikke behøver at kende alle svar på forhånd (som i livet). Tillad dig selv at være i nuet og at have et åbent sind – så får du øje på mulighederne. Af samme grund får du ikke en lang liste med alt det, vi skal gennemgå på Mindfulness MBSR kurset. Det skal ikke gøre dig usikker.  Du skal ikke gå turen alene. Jeg guider dig undervejs, så du føler dig klar til at navigere på egen hånd, når kurset er slut.

TILMELDING

Vi gennemgår 8 temaer, der leder til den forandring du ønsker:

Første gang vi mødes gennemgår jeg de 7 grundprincipper i mindfulness MBSR, så du starter med det rigtige udgangspunkt. Hvad er det egentlig, og hvordan kan du bruge det? Principperne skal vi efterfølgende integrere i mindfulness meditationerne og yogaøvelserne. På kurset giver jeg dig mindfulness-kortet, du skal navigere efter. Jeg går ved din side undervejs på hele kurset og leder dig sikkert i den rigtige retning, , så du ikke farer vild.

Hvad ser du – et halvtomt eller et halvfyldt glas? Er du syg eller møder du modgang, hvor har du så dit fokus? Mindfulness handler ikke om at veksle negative tanker med positive. Det handler om at lære, at lykke er ikke betinget af ydre omstændigheder eller personer: Du er ikke din diagnose, du er ikke dine smerter eller stress, du er ikke dit udseende eller dit job. Lykke kommer inde fra dig og afhænger af den måde, du ser verden på.

Genkender du følelsen af at være mentalt fraværende, når du taler med din partner, dit barn eller din kollega? Du lytter, men du hører ikke rigtigt, hvad der bliver sagt. I tankerne er du i gang med at spole tilbage til noget, der skete i går – eller dét, der skal ske i morgen. Her finder du én af nøglerne til at genfinde det mentale overskud, du savner. Mindfulness hjælper dig til at blive nærværende, så du igen kan glædes over alt det banale i hverdagen, som gør dig lykkelig, som du lige nu går glip af, fordi du er fraværende eller har har fokus rettet mod det forkerte.

Gennem de mindfulness meditationer og yogaøvelser , vi laver, vil du hurtigt opdage, at al glæde og kraft ligger i nuet – ikke i fortiden eller fremtiden.

Vi har alle en indre autopilot, som gerne vil tage over i forskellige situationer. Autopiloten og de vaner, du har tillagt dig, bestemmer, hvordan du reagerer i helt almindelige hverdagssituationer: f.eks. når du er under pres, bliver fristet af et ekstra stykke chokolade eller skændes med en kollega. Måske reagerer du ved at miste overblikket og føle dig stresset, får dårlig samvittighed eller skyldfølelse?
Ved at blive bevidst om de reaktionsmønstre og vaner, der ikke er gode for dig, kan du skifte de gamle vaner ud med nye, du har det bedre med – og som ikke stresser dig.

Det lyder selvmodsigende at sætte tempoet ned, for at nå det hele, når man i forvejen har svært nok ved at få tiden, til at slå til. Når du sætter farten ned og retter hele din opmærksomhed mod det, du gør lige nu, bliver du hurtigere, til at handle og mere fokuseret på det der er vigtig for dig og får det samtidig bedre. Og så er det slut med at løbe rundt og lede efter bilnøgler, der er blevet væk, fordi du havde tankerne et andet sted, da du lagde dem.

Drømmer du om at stoppe tankemylderet? Langt de fleste af mine kursister, nævner tankemylder, som en af deres helt store udfordringer. Der er aldrig ro i hovedet, og det stresser.

Når du er mentalt fraværende, er du fortabt i tanker, og ofte vil tankerne kredse om det negative. Mindfulness lærer dig at være nærværende med hele din bevidsthed, og det giver mental ro og stilner tankerne.

Hvordan møder du andre mennesker? Mindful kommunikation hænger sammen med dit eget verdensbillede og din evne til at være i nuet. Ved at lytte med interesse og nærvær når du sidder overfor et andet menneske, og udvise åbenhed, venlighed og empati, vil du opleve en forandring i den måde, dine omgivelser møder dig på. Der bliver lyttet til dig og dine ord får ny vægt, når modtageren kan mærke, at du er oprigtig. Det giver en god kommunikation, der gør dig glad og tilfreds.

Der skal ske en forandring, for at noget nyt kan ske. Ved at acceptere at livet er foranderligt og slippe behovet for at tage ansvar for/søge mening med alt, vil du mærke en dyb indre ro. Gennem mindfulness arbejder vi hen imod at gøre dig kaosrobust, så forandring opleves som noget, der rummer nye muligheder.

Hvordan holder du fast i de nye gode vaner, og hvordan gør du dem nemt til en naturlig del af din hverdag, så du ikke falder tilbage i gamle mønstre?

Dette Mindfulness MBSR 8-ugers kursus er godkendt
som optagelse til 
MBSR uddannelsen på Aarhus Universitet.

Lise Lotte TrujilloDin underviser

Lise Lotte Trujillo er en erfaren underviser i mindfulness og MBSR, og har løbende efteruddannet sig, så hun kan hjælpe kursister til at finde den forandring, og livsmening de søger i deres liv.

Hun har også gået vejen selv og mærket på egen krop, hvad mindfulness og meditation kan gøre for livskvaliteten, når du har allermest brug for det:

”For 25 år siden befandt jeg mig pludselig i mit livs krise. Jeg var i starten af 20’erne, da jeg, ud af det blå, blev ramt af en alvorlig kronisk sygdom. Det blev et vendepunkt i mit liv. Sygdommen bragte mig helt ud af kurs, og selvom jeg på papiret blev erklæret rask efter 6 måneder var det ikke helt sådan det føltes. Jeg følte mig ladt alene i et virvar af tanker. Hvordan kommer jeg videre herfra? Det brugte jeg lang tid på at finde ud af, indtil jeg i min søgen stødte på meditation og senere mindfulness baseret på buddhistiske tanker.

Det åbnede min bevidsthed på en ny måde, og viste mig, at perfekt ikke nødvendigvis er det samme som lykke. Lykke  er en tilstand, du selv kan vælge til.

Selvom det er mange år siden, jeg startede på at meditere og praktisere mindfulness, kan jeg stadig huske, at det ikke var så let til at starte med.

Rastløshed, uro og udmattelse var noget af det, jeg synes var sværest at håndtere. Men trods udfordringerne var der noget inderst inde i mig, der bare vidste, at det var den rigtige vej.”

Andre kursister fortæller

Back To Top

Vil du sove godt igen?

 

Kurset indeholder:

 

5 korte og overkommelige mikropodcasts med konkrete redskaber til en god nattesøvn, skøn morgen & dejlig dag.

 

Det koster 0 kr., og du kan altid afmelde dig igen, hvis du ønsker det

God nattesøvn – skøn morgen – dejlig dag