skip to Main Content

Lyt til din intuition og ikke altid til din mavefornemmelse

Kender du det, at du tager en beslutning, der rationelt virker som den rigtige, men som senere viser sig at være den forkerte? Mavefornemmelsen var ikke helt god, og noget inden i dig forsøgte at råbe dig op, men du overhørte det eller lyttede ikke.

Eller måske har du prøvet at møde et andet menneske, hvor et eller andet inden i sagde dig, at I ikke var et godt match? Du skød det til side og tænkte måske ”åh, vær nu ikke så forudindtaget”. Først senere blev du klar over, at du skulle have lyttet til din intuition.

VORES INTUITION BLIVER SEKUNDÆR

VI BLIVER DESVÆRRE OPDRAGET TIL HELE TIDEN AT TÆNKE RATIONELT. VI ER SKOLET TIL, AT DET ER DE KONKRETE FAKTA, DER TÆLLER, OG DERFOR LADER VI SÅ OFTE FORNUFTEN VINDE OVER MAVEFORNEMMELSE OG INTUITION.

Når der skal træffes vigtige beslutninger, foregår beslutningen ofte udelukkende i hovedet, mens kroppens signaler bliver sekundære, hvis ikke fuldstændigt ignoreret. Signaler, der som en subtil fornemmelse giver os svar på vigtige beslutninger og på, hvem vi skal lukke ind i vores liv. Vigtige erkendelser, der leder os tættere på det liv, der giver mening.

Vi glemmer, at kroppen er en skattekiste fuld af erfaringer, visdom og kloge svar, og bruger i stedet for en masse krudt på ufrugtbare tanker, der ofte gør os forvirrede, stressede og skaber problemer og tvivl.

Det er ret ærgerligt. For hør her…

Videnskaben har anerkendt intuitionens uvurderlige effekt på din livslykke – og Østens læremestre har vidst det i tusinder af år.

Fx har forskere bevist, at din intuition kan opfange beskeder fra dine omgivelser, og beslutte hvad der er bedst at gøre – hurtigere end du kan nå at tænke og fortolke dig til det.

Men ikke nok med det.

Din intuition er din styrke, din indre navigation; en indre stemme, der altid vil dig det bedste og passer på dig. Når du stoler på din intuition, skaber du en stærk tillid til dig selv. Tillid til andre. Og tillid til verden.

Når du finder svarene inde i dig selv, så behøver du ikke at lede efter dem hos andre. Din intuition giver dig svarene… Spørgsmålet er bare, om du er i stand til at lytte?

Hvordan lyder din intuitions stemme?lyt til din intuition og spiritualitet

 

Der kommer mange forskelligartede signaler fra maven og fra kroppen, og det er ikke altid lige fornuftigt dét, der dukker op. Så hvornår er det din intuition, der taler?

Følelser, fornemmelser og tanker er præget af kulturelle normer, tankemønstre, låste overbevisninger og opvækst, samt egne og andres forventninger til dig. Alt det skal du evne at sortere i og skelne mellem for at give plads til din intuitions stemme. Men fordi vi har vænnet os til hovedsageligt at lytte til tankerne, er det svært at kende forskel på tanker, følelser og fornemmelser fra maven.

Du kan forfine dine indre sanser

…gennem mindfulness og meditation så du bliver bedre til at skelne mellem de mange forskelligartede signaler, der kommer fra kroppen. Det kræver øvelse at lytte til kroppens forskellige stemmer, men når det er intuitionen, der taler til dig, vil du ikke være i tvivl. Det er som om noget inde i dig falder i hak.

Beslutter du dig for, at du vil udvikle din intuition, skal der i begyndelsen lidt mod og tillid til. En tro på, at det nok skal gå godt. Den gode effekt er, at jo mere du øver dig i at have tillid til det, jo større tillid får du også til dig selv og til, at verden generelt er et godt sted at være. Mange fortæller mig fx, at de er mere nærværende i hverdagen, og at der opstår en helt speciel lethed indeni, når tilliden til livets gang føles mere naturlig.

Intuition som livsfilosofi

At lytte til sin intuition er som tidligere nævnt ikke noget nyt, men måske snarere noget oprindeligt, som vi har glemt hen ad vejen. Der har fx altid inden for alle traditioner og kulturer været mystikere. I kristendommen, blandt suffierne og buddhismen for blot at nævne nogle. Mystikerne anvender intuitionen, og ser sandheden som den, man oplever gennem erkendelser og indsigter. Den mere fysiske og konkrete verden er derimod blot en illusion præget af tolkninger, normer og kultur.

Gennem intuitionen opfattes virkeligheden som større end den, vi normalt opfatter gennem dagligdags sansning og bevidsthed – der derudover ofte er sløret til af tanker og mental støj.

Alex Riel beskriver i sin bog Mystik og videnskab, hvordan videnskaberne er med til at afmystificere mystikken, og peger ligeledes på, at der findes en større virkelighed, som vi kan få bedre adgang til gennem en veludviklet og forfinet intuition – her nævnes meditation.

Dit hjerte har en intention

Intuition er også set som en almindelig sideeffekt af den spirituelle mindfulness og meditationspraksis, som den praktiseres i buddhismen. Den er en del af den visdom og bevidsthed, der udvikles gennem en vedholdende meditationspraksis.

Men intuitionen kan også opøves direkte , som vi fx gør det på mit spirituelle mindfulness forløb ”Kom på plads i dig selv og stå stærkere i forholdet til andre.” Vi kombinerer det sådan på forløbet, at meditation forfiner dine indre sansninger, mens øvelser i intuition forfiner din fornemmelse af, hvornår du skal lytte og hvornår du blot skal lade det passere.

Gennem meditation og andre øvelser får du specifik træning i at udvikle din intuition og bevidsthed til et højere niveau, så du bliver mere sikker på dig selv og din ”mavefornemmelse”. Så du tør tro på den del, der har noget klogt at fortælle dig.

spiritualitet og Intuition

En veludviklet intuition er en vigtig spirituel sans, der skaber fundamentet for et mere autentisk, oprigtigt og tilfredsstillende liv. Den kan hjælpe dig som en indre guide, der tager vare på dit velvære og vil dig det bedste.

Du bruger sandsynligvis allerede din intuition, men måske uden at vide i hvor høj grad eller til hvad…

Vil du lære at bruge din intuition?

Så lad os tage en snak om, hvordan  jeg kan hjælpe dig?

Bestil en gratis og uforpligtende afklaringssamtale 

 

Lise Lotte Trujillo har siden starten af 1990erne haft en særlig interesse for den nødvendige balance mellem krop og sind. Hendes passion er at hjælpe andre med at finde nøglen til et mindre stressfyldt, mere balanceret og meningsfyldt liv. Lise Lotte er blandt andet uddannet akupunktør, Narrativ Samtaleterapeut, MBSR mindfulness lærer fra Aarhus Universitet og er sideløbende meget optaget af den oprindelige psykologi og filosofi fra buddhismen, der har mere en 2.500 års visdom at trække på.

Hun er blandt pionererne indenfor online mindfulness undervisning.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Back To Top

Vil du sove godt igen?

 

Kurset indeholder:

 

5 korte og overkommelige mikropodcasts med konkrete redskaber til en god nattesøvn, skøn morgen & dejlig dag.

 

Det koster 0 kr., og du kan altid afmelde dig igen, hvis du ønsker det

God nattesøvn – skøn morgen – dejlig dag