skip to Main Content

Når nyheder skaber unødvendigt frygt

Vi kan nu se nyheder døgnet rundt på TV, PC og smartphone. Og det gør vi, som aldrig før. Men er det godt og hvad gør det ved os?

Nyhederne er ofte med til at skabe mere frygt indeni os. Vi ser udvalgte billeder og reportager, som kun er en del af virkeligheden. En strøm af negative ord om krig, økonomisk krise, arbejdsløshed, fattigdom, terrorisme vold og uretfærdighed. Og det er ikke fordi jeg mangler medfølelse for de involverede.

Det jeg vil frem til er at nyhederne påvirker os både kropsligt og mentalt. Frygt frigiver en masse hormoner som adrenalin og cortisol. Det er hormoner som er yderst nyttige hvis vi møder en løve, en voldtægtsmand eller andet hvor vi har brug for at kunne flygte eller gå til kamp. Men i hverdagen er det ikke så hensigtsmæssigt at forbruge af disse hormoner. Overforbrug kan øre til hormonelle ubalancer, nedsat modstandskraft, fordøjelsesproblemer, hjertebanken, nervøsitet og meget mere.

Det er helt naturligt og godt at følge med i, hvad der foregår omkring os i verden. Så min opfordring går kun på, at du lægger mærke til den virkning, som de har på dig, og derefter ser på, hvor meget du behøver at se, for at føle dig opdateret – uden at du bliver mere ængstelig af det.

hvor følger du nyhederne? Vælger du avisen, tv eller smartphonen?

Lise Lotte Trujillo har siden starten af 1990erne haft en særlig interesse for den nødvendige balance mellem krop og sind. Hendes passion er at hjælpe andre med at finde nøglen til et mindre stressfyldt, mere balanceret og meningsfyldt liv. Lise Lotte er blandt andet uddannet akupunktør, Narrativ Samtaleterapeut, MBSR mindfulness lærer fra Aarhus Universitet og er sideløbende meget optaget af den oprindelige psykologi og filosofi fra buddhismen, der har mere en 2.500 års visdom at trække på.

Hun er blandt pionererne indenfor online mindfulness undervisning.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top

Vil du sove godt igen?

 

Kurset indeholder:

 

5 korte og overkommelige mikropodcasts med konkrete redskaber til en god nattesøvn, skøn morgen & dejlig dag.

 

Det koster 0 kr., og du kan altid afmelde dig igen, hvis du ønsker det

God nattesøvn – skøn morgen – dejlig dag