Skip to content

Nu forenes øst og vest

foto (4)

I starten af 90´erne, var min interesse for østens sundhedsforståelse allerede blevet vakt.

Jeg følte mig dog lidt som en ensom ulv, da det på det tidspunkt ikke var så alment kendt  med østens måde at anskue sundt helbred på.

Jeg opsøgte først kinesisk akupunktur og hurtigt fulgte Qigong, taichi, meditation, yoga og mindfulness efter. Jeg har i over 20 år haft en forhåbning om at de mange tusinder års visdom kunne forenes med vestens videnskab.

Østens sundhedssyn er optaget på universitetet

Nu ser det virkeligt ud til at der sker noget. Kinesisk TCM (Traditionel Kinesisk Medicin) har længe været under videnskabelig lup, og er mere velanset – også blandt læger, fysioterapeuter osv.

Og så er Mindfulness MBSR uddannelsen nu blevet lagt ind under Århus universitet og universitetshospital. Det er et fantastisk fremskridt for Danmark, at vi nu kan få lavet mere forskning indenfor mindfulness og få en ensartet anerkendt uddannelse af Mindfulness MBSR.

Jeg tror også det vil give mere tillid og tryghed hos kommende kursusdeltagere, at de får mere kendskab til min uddannelsesbaggrund.

Stort tillykke til Lone Fjordback, forsker og PhD i Mindfulness, som har fået det til at lykkedes. Du kan læse mere om MBSR på Århus universitets hjemmeside her

Her kan du læse om mit Mindfulness MBSR 8-ugers kursus.

Lise Lotte Trujillo har siden starten af 1990erne haft en særlig interesse for den nødvendige balance mellem krop og sind. Hendes passion er at hjælpe andre med at finde nøglen til et mindre stressfyldt, mere balanceret og meningsfyldt liv. Lise Lotte er blandt andet uddannet akupunktør, Narrativ Samtaleterapeut, MBSR mindfulness lærer fra Aarhus Universitet og er sideløbende meget optaget af den oprindelige psykologi og filosofi fra buddhismen, der har mere en 2.500 års visdom at trække på.

Hun er blandt pionererne indenfor online mindfulness undervisning.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top

Vil du sove godt igen?

 

Kurset indeholder:

 

5 korte og overkommelige mikropodcasts med konkrete redskaber til en god nattesøvn, skøn morgen & dejlig dag.

 

Det koster 0 kr., og du kan altid afmelde dig igen, hvis du ønsker det

God nattesøvn – skøn morgen – dejlig dag