skip to Main Content

Næring og omsorg

rose

Mine skønne roser står i fuldt flor i øjeblikket og jeg kom til at tænke på at deres sundhed og styrke fuldstændig afhænger af den rette næring og omsorg. Roserne skal konstant være i forandring for at overleve alle årstidernes vejrluner. De tilpasser sig forandringer i vejret ved at trække sig tilbage om vinteren, spire til foråret og blomstre om sommeren. Hvis de ikke bliver passet tilstrækkeligt risikerer man at roserne visner og ikke springer ud igen.

Roserne fik mig til at tænke på mit eget liv som menneske. For at mærke livet i fuldt flor, må jeg sørge for den rette mængde næring og omsorg og at være tilpasningsdygtig for de forandringer livet bringer. Nu vil det nok være lidt for romantisk og overdrevent at sige at jeg føler mig som en lyserød rose. Men den rette mængde næring og omsorg giver mig i hvert fald styrke, glæde og større velbefindende.

Ligesom roserne er mine vilkår som menneske i forandring og jeg må være tilpasningsdygtig for at føle mig godt tilpas.

Jeg synes det er værdifuldt at kunne mærke mine basale behov og at være bevidst om når det er for meget, for lidt eller lige tilpas. Har jeg i en periode ikke været så god til at lytte kan jeg også godt føle mig lidt vissen. Heldigvis kan jeg hurtigt komme på rette spor igen.

Men et sundhedstegn for mig er at føle mig let, glad og ubekymret. Det smitter også positivt af på mine omgivelser.

Vi blomstrer når vi får den optimale næring og omsorg og kan derved føle os sunde og stærke. Er man ikke opmærksom på at få den rette næring og omsorg bliver man måske stresset, udbrændt og skrøbelig. Hvad er så den rette næring og omsorg? Det tror jeg er individuelt. Men det er i hvert fald en god idé at kunne mærke sine grænser, behov og at give næring til mere lethed, ubekymrethed og glæde. Og vi har også brug for at være tilpasningsdygtige fordi alt omkring os altid er i forandring.

Er du opmærksom på at give næring og omsorg til dig selv? Og kan du mærke dine grænser og behov? I mindfulness styrker du evnen til at give dig selv næring og omsorg.

Lise Lotte Trujillo har siden starten af 1990erne haft en særlig interesse for den nødvendige balance mellem krop og sind. Hendes passion er at hjælpe andre med at finde nøglen til et mindre stressfyldt, mere balanceret og meningsfyldt liv. Lise Lotte er blandt andet uddannet akupunktør, Narrativ Samtaleterapeut, MBSR mindfulness lærer fra Aarhus Universitet og er sideløbende meget optaget af den oprindelige psykologi og filosofi fra buddhismen, der har mere en 2.500 års visdom at trække på.

Hun er blandt pionererne indenfor online mindfulness undervisning.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top

Vil du sove godt igen?

 

Kurset indeholder:

 

5 korte og overkommelige mikropodcasts med konkrete redskaber til en god nattesøvn, skøn morgen & dejlig dag.

 

Det koster 0 kr., og du kan altid afmelde dig igen, hvis du ønsker det

God nattesøvn – skøn morgen – dejlig dag