skip to Main Content
Ligevægt

3 trin til ligevægt i hverdagen

Sådan opnår du ligevægt i hverdagen

Jeg har her lavet en kort guide, med 3 effektive mindfulness øvelser, som du kan bruge hver dag. Meditationerne hjælper dig til bedre koncentration, venlighed over for dig selv og andre og taknemmelighed i al almindelighed. Gode forudsætninger for ligevægt i hverdagen.

Beslut dig for at lave dem i en periode på fx 14 dage. Giv ikke op hvis du synes det er svært at koncentrere dig. Mindfulness er en færdighed, der skal kultiveres, på lige fod med fx at lære at spille violin.

Din respons er vigtig for mig! Hvordan er det gået? Fik du glæde af mindfulness øvelserne? Send en mail til mig via mail@liselottetrujillo.dk. På forhånd tak.

Kom i gang allerede i dag. Åndedrætsmeditationen kan du downloade ved at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev.

OBS. Tag vare på dig selv og gå ud af meditationerne, hvis du bliver utilpas.

Siddende åndedrætsmeditation 10 min

  1. Download meditationen og lav den mindst 1 gang dagligt. Den øger din koncentration og nedsætter dit stressniveau, og det er en forudsætning for ligevægt.
  2. Lovingkindness meditation 5-10 min: Lav den gerne i forlængelse af den siddende åndedrætsmeditation. Udover at du træner venlighed over for dig selv, kan meditationen øge dine sociale færdigheder og din følelsesmæssige intelligens.

Marianne skrev efter anden gang i forløbet:
”Efter loving kindness øvelsen følte jeg mig varm i kinderne og en dejlig lethed”

Her er en enkel version:
Se om du kan genkalde dig en behagelig oplevelse med en person eller et dyr du har kær. Se om du kan mærke følelsen i brystområdet. Når du er klar kan du stille, inde i dig selv ønske for personen eller dyret at:

  • Vedkommende må være tryg
  • Vedkommende må være glad
  • Vedkommende må være rask
  • Og leve i lethed.

Derefter ønsker du det samme for dig selv. Måske oplever du at det er sværere, men husk at du har også ret til at være tryg, glad, rask og at leve i lethed.

Til sidst kan du ønske det for en person du måske har en konflikt med. Begynd ikke med den aller sværeste. Du kan altid vende tilbage til en kær eller dig selv. Slut af med at mærke åndedrættet et par minutter.

Taknemmelighed: Hver aften inden du lægger dig til at sove, kan du tænke på 3 ting du er taknemmelig for. Det behøver ikke være noget stort. Eks. du følte dig forbundet til dine børn, buschaufføren smilte til dig, solen varmede på din kind osv. Hvis du får lyst til at beklage dig over en mangel i dit liv, så prøv at give slip på det og lav taknemmelighedsøvelsen i stedet.

Hvis du vil vide mere om lovingkindness meditationen, så se her.

Rigtig mindfuld fornøjelse!

Lise Lotte Trujillo har siden starten af 1990erne haft en særlig interesse for den nødvendige balance mellem krop og sind. Hendes passion er at hjælpe andre med at finde nøglen til et mindre stressfyldt, mere balanceret og meningsfyldt liv. Lise Lotte er blandt andet uddannet akupunktør, Narrativ Samtaleterapeut, MBSR mindfulness lærer fra Aarhus Universitet og er sideløbende meget optaget af den oprindelige psykologi og filosofi fra buddhismen, der har mere en 2.500 års visdom at trække på.

Hun er blandt pionererne indenfor online mindfulness undervisning.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top

Vil du sove godt igen?

 

Kurset indeholder:

 

5 korte og overkommelige mikropodcasts med konkrete redskaber til en god nattesøvn, skøn morgen & dejlig dag.

 

Det koster 0 kr., og du kan altid afmelde dig igen, hvis du ønsker det

God nattesøvn – skøn morgen – dejlig dag