Skip to content
meditationsunderlag fra Lotus

Meditationsunderlag – gør din meditation mere behagelig

Et meditationsunderlag kan gøre din oplevelse af meditation mere behagelig. Et godt og blødt meditationsunderlaget kan med fordel bruges, hvis du sidder direkte på underlaget, hvis du bruger en meditationspude eller hvis du ligger ned, når du mediterer.

Der er flere gode grunde til, at jeg bruger et meditationsunderlag af en god kvalitet. Måske kan du også få glæde af et ordentligt meditationsunderlag? Læs mere om det nedenunder.

Fra ubehag til stor nydelse

Jeg har i en del år mediteret på et tyndt og hårdt underlag, og var ikke selv klar over, hvor stor betydning det ville have for mig at have et lidt mere blødt og isolerende meditationsunderlag. Grunden til at jeg overhovedet begyndte at kigge mig om efter noget bedre, var at jeg havde været på et 9-dages stilheds-retreat, hvor jeg havde siddet på et hårdt flisegulv. Kort fortalt var det både meget koldt og hårdt at sidde på det flisegulv, da mit daværende meditationsunderlag var for tyndt og af en ret dårlig kvalitet. Jeg blev ret koldt i kroppen, og fik ondt i knæene efter nogle dage, hvilket ikke ligefrem fremmer den indre ro og afspænding af krop og sind.

Det fik mig til at undersøge markedet mere grundigt. Nu har jeg efterhånden afprøvet en del forskellige meditationsunderlag. Det jeg vil anbefale til dig, er også det jeg selv bruger i dag, og som har gjort min egen meditation til en mere nydelsesfuld affære. Meditationsunderlaget er fra Lotus design, hvor den meditationspude jeg bruger også kommer fra.

Bestil dit meditationsunderlag her

Køb din meditationspude her

Flere fordele ved et godt meditationsunderlag

Det er en fordel at sidde stille i en meditation uden at rykke for meget på kroppen. Bevæger man sig meget i en meditation, vil det kunne forstyrre udviklingen af koncentration, den indre ro og vil måske øge rastløshed og urolig tankeaktivitet – hvilket mange jo netop mediterer for at slippe af med. Derfor kan meditationsunderlaget være lige så vigtigt, som den meditationspude du sidder på.

Isolerende og behageligt meditationsunderlag

Det kan betale sig at gøre de ydre omstændigheder til den bedste støtte for en god meditationsoplevelse. Derfor vil jeg nævne blødhed og isolering, for uanset hvilket gulv du sidder på træ, fliser eller gulvtæppe, er det rart at meditationsunderlaget er blødt og isolerende. Det gør din oplevelse mere behagelig, hvis du ligger ned og mediterer, og også hvis du sidder på en meditationspude, hvor du støtter på knæene eller hvis du sidder direkte på meditationsunderlaget i skrædder- eller lotusstilling. Får man først ondt i knæene eller kommer til at fryse, fordi man sidder stille, kan det være nok til at tage al fokus fra meditationen – hvilket jo ikke helt er meningen.

Multifunktion med meditationsunderlaget

Meditationsunderlaget fra Lotus har en god størrelse, som gør det muligt at bruge det i flere forskellige meditationsstillinger. Det er langt nok til at kunne ligge på det med kroppen, og evt. bruge din meditationspude som hovedstøtte. Du kan sidde på en meditationspude på underlaget, og uden problemer støtte blødt på knæene uden at få problemer. Og du kan sidde direkte med sædeknuderne i underlaget uden af få ondt i bagdelen. Har du brug for at skifte stilling undervejs i en meditation, kan du gøre det ved langsomt og nærværende at flytte på kroppen. Meditationsunderlaget behøver du ikke ændre på.

Kvinde sidder behageligt på meditationsunderlag og meditationspude

Giv en fast plads til din meditation

Man kan principielt meditere hvor som helst siddende, liggende eller gående. Og du kan bruge din sofa, seng, køkkenstol eller hvad du ellers lige har ved hånden. Der kan dog være ulemper ved at ligge i sengen, da man hurtigt kan få indlært dårlige vaner, som fx at falde i søvn undervejs i meditationen. Det er nemlig ikke er hensigten, men derimod en forhindring for at udvikle koncentration og mindfulness.

Det er selvfølgeligt ærgerligt at anskaffe sig en masse udstyr, hvis man kun mediterer en gang imellem. Men er du først i gang med at meditere, og vil du gerne gøre det til en del af din hverdag, er det absolut en kæmpe fordel at have et fast sted, som kun er dit.

Et meditationsunderlag med en meditationspude oven på fylder kun 70 x 90 cm, så det tænker jeg at de fleste kan finde en plads til et sted i hjemmet.

Det er også en mental støtte, at du bare kan sætte dig, når du ønsker det uden at skulle flytte rundt på en masse ting, og at det er et behageligt sted, hvor du har lyst til at være. Vi kan kort sagt kalde det, at du giver dig selv plads til din sundhed.

Hvorfor Lotus design meditationsunderlag?

Meditationsunderlaget og meditationspuder fra Lotus design er lavet af mennesker, der selv mediterer. Det er der absolut mange fordele ved – da erfaringer med meditationsunderlaget er mere værd end en god teori om det.

Meditationsunderlaget fra Lotus er lavet af en inderkerne af bomuldsfuton, og har et aftageligt bomuldsbetræk med lynlås i forskellige farver. Betrækket kan vaskes og i hånden eller på 30 grader i maskinen.

Meditationsunderlaget måler 70 x 90 cm., og kan lægges i bunden af en stor kuffert, hvis du skal ud og rejse med det.

Bestil dit meditationsunderlag her 

Køb din meditationspude her

 

Rigtig god fornøjelse med din kommende mindfulness og meditationspraksis 🙂

 

Skriv gerne en kommentar herunder, og del også gerne dine egne erfaringer med meditation og meditationsudstyr.

 

Denne artikel indeholder affiliatelinks.

 

Lise Lotte Trujillo har siden starten af 1990erne haft en særlig interesse for den nødvendige balance mellem krop og sind. Hendes passion er at hjælpe andre med at finde nøglen til et mindre stressfyldt, mere balanceret og meningsfyldt liv. Lise Lotte er blandt andet uddannet akupunktør, Narrativ Samtaleterapeut, MBSR mindfulness lærer fra Aarhus Universitet og er sideløbende meget optaget af den oprindelige psykologi og filosofi fra buddhismen, der har mere en 2.500 års visdom at trække på.

Hun er blandt pionererne indenfor online mindfulness undervisning.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top

Vil du sove godt igen?

 

Kurset indeholder:

 

5 korte og overkommelige mikropodcasts med konkrete redskaber til en god nattesøvn, skøn morgen & dejlig dag.

 

Det koster 0 kr., og du kan altid afmelde dig igen, hvis du ønsker det

God nattesøvn – skøn morgen – dejlig dag