skip to Main Content

Narrativ terapi & samtaler

Bryd med et fastlåst narrativ

Føler du at de negative tanker og følelser har taget overhånd? At du har tænkt dine udfordringer igennem mange gange og har forsøgt at finde en løsning – men at du er nået dertil, hvor du ikke kan komme videre af egen kraft?

Så kan en narrativ samtale være løsningen til at bryde med en fastlåst situation og negative tanker og følelser.

Hvad kan narrative samtaler hjælpe på?

Negative tanker og følelser kan være så velkendte, at vi ikke kan få øje på nye muligheder og perspektiver, og vi kommer derfor let til at føle os låst fast i dilemmaer eller situationer.

En narrativ samtale kan hjælpe dig til at udfordre dine tankemønstre og følelser, så du får brudt dine mønstre og ikke lander i de samme opslidende situationer igen og igen.

En samtale vil altid tage udgangspunkt i dét, du gerne vil have hjælp til.

Det kan være, du har brug for at slippe ud af dine egne eller andres negative fortællinger om dig selv, så du får et nyt perspektiv på, hvem du er og hvor du kommer fra – og hvor du skal hen.

Jeg mistede min kæreste for omkring et år siden, og kunne ikke se, hvordan jeg skulle kunne leve videre uden ham. Sorgen over at miste ham fyldte så meget, at jeg knap kunne passe mit arbejde.

Jeg har fået redskaber til at sorgen ikke overvælder mig som før. Især venlig kærlighed-øvelserne bruger jeg dagligt. Jeg savner stadig min kæreste, men jeg mærker også glæden ved at gøre nye ting igen, at gå på cafe med mine veninder og møde nye mennesker. Det har givet mig håb for fremtiden,

Tak for din venlighed og omsorg. Det har betydet meget for mig.

Marianne

Få en mere sund og solid selvfølelse

I et højt livstempo kan vi ofte komme til at følge andres værdier, så vi kommer lidt for langt væk fra fornemmelsen af os selv, og den måde vi ønsker at leve på. Vores behov bliver udsat (uendeligt), og vi glemmer at mærke efter, og udsætter vores sunde behov for at tilfredsstille andre. Vi bliver usikre på os selv, og løber enten stærkere eller bliver mere passive, fordi vi ikke længere kan se andre muligheder.

Et samtaleforløb kan give dig en mere sund og solid selvfølelse, så du mere bevidst kan påvirke dine tanker, følelser og handlemuligheder i en bedre retning.

Jeg valgte et individuelt forløb, da der er ro og nærvær til samtalerne. Jeg havde behov for støtte og rådgivning i forhold til familie relationerne til min far,  som jeg ikke har haft god kontakt til i mange år. 

Jeg har nu fået gode redskaber til at håndtere mine personlige udfordringer fremad rettet. 

Det har haft stor betydning  med Ro, nærvær, et lyttende øre, samt en ( neutral person at drøfte tingene med )”.

Heidi  

Få nye perspektiver på dit liv

Der findes ikke én rigtig måde at leve sit liv på, for hvad der er rigtigt for den ene, er ikke nødvendigvis rigtigt for den anden. Det vigtige er, at du kommer tættere på det liv, du inderst inde ønsker at leve, og som stemmer overens med dine egne værdier.

Men har du i en længere periode følt dig fastlås i en måde at leve på, som du ikke helt har følt dig hjemme i – men samtidig heller ikke har kunne finde ud af, hvordan du egentlig gerne vil leve, så kan en individuel narrativ samtale hjælpe dig til at give slip og få reflekteret over, hvad du vil.

Det kan være svært at bryde op med vores vanlige tankemønstre, følelser og handlinger i dagligdagen. Men dette giver jeg dig værktøjer til at løse, så du får et nyt perspektiv på dit liv.

Lise Lotte TrujilloHvad er narrativ samtaleterapi

Vores identitet er defineret af vores selvfortællinger, og de fortællinger andre har om os. Nogle af de fortællinger kan være fastlåsende mens andre er mere ressourcefyldte.

Sammen går vi derfor på opdagelse i dine narrativer, så oversete og mere styrkende erfaringer, kan genopdages og fremhæves. Din identitet, værdier og drømme for livet udforskes.

Derved er det muligt for dig at forandre dit forhold til dig selv og dine relationer, finde hen til en mere solid og sund selvfølelse, leve efter dine værdier og tage kloge valg, der gør dig glad.

Sådan foregår narrativ samtaleterapi

Dine individuelle samtaler med mig foregår som en respektfuld og ikke-dømmende samtale, hvor vi adskiller problemet fra personen. Så problemet er problemet, og ikke dig selv. Ved at adskille problem og menneske, kan vi lettere forholde os til tingene, og det giver plads til, at der kan opstå andre fortællinger om problemet.

Når vi føler os fastlåste, har vi ofte brug for hjælp til at stille de spørgsmål, som familie og venner ikke stiller. En der ikke kender din livshistorie, men som kan hjælpe dig til at få øje på sammenhænge og nye handlemuligheder, der bringer dig væk fra det problemfyldte og hen til et andet og mere foretrukket ståsted i dit liv.

Tilmelding

 

Brug for en afklarende samtale først

Hvis du har spørgsmål til forløbet eller er i tvivl om, hvorvidt det er det rigtige for dig, så vil jeg med glæde svare på dine spørgsmål og ærligt vejlede dig til den rigtige løsning. Ring til mig på 6070 9074, og lad os tage en snak. Det tager højst 15 minutter.

Afklaringssamtale

Back To Top

Vil du sove godt igen?

 

Kurset indeholder:

 

5 korte og overkommelige mikropodcasts med konkrete redskaber til en god nattesøvn, skøn morgen & dejlig dag.

 

Det koster 0 kr., og du kan altid afmelde dig igen, hvis du ønsker det

God nattesøvn – skøn morgen – dejlig dag