skip to Main Content
LiseLotteTrujillo2
Mindfulness

og meditation

Meditationsgruppe

– Gå til meditation i Århus

Hop i noget behageligt tøj 1 gang om ugen og få styrket din meditationspraksis!

Denne meditationsgruppe er for dig, der vil have mere ud af at meditere 

uanset om du er ny og motiveret eller om du er rutineret meditationsudøver.

De fleste mennesker i vesten begynder at meditere, fordi de har et specifikt problem, de gerne vil have løst. Når så problemet lidt efter lidt aftager, kan der ske det, at motivationen for at meditere også aftager. Måske opfatter de meditation som medicin,– og der er jo ikke nogen grund til at tage medicin, hvis ”sygdommen” er kureret. Det betyder så, at problemet kan vende tilbage igen i takt med at motivationen til at blive ved med at meditere, bliver mindre og mindre. Men det kan du heldigvis undgå ved at fastholde din meditationspraksis, fx gennem at deltage i et meditationsfællesskab. Det vil jeg gerne hjælpe dig med.

Andre mennesker har andre historier med deres meditationspraksis. Der er en gruppe mennesker, der fastholder deres praksis, fordi de har opdaget, at der er meget mere at hente i meditation end bare at fjerne de ubehagelige symptomer. De er kommet godt i gang med at meditere, og de vil finde roden til problemerne, så de ikke så let bliver væltet omkuld, når livets næste storm raser.

Det, de mennesker grundlæggende har til fælles er, at de jævnligt befinder sig i et fællesskab omkring meditation – så de ikke føler sig alene, når der opstår spørgsmål og når motivationen trænger til at blive styrket.

De har også opdaget, at det er meget lettere at meditere sammen med andre end at meditere alene – fordi hjernebølgerne blandt de mediterende hjælper deltagerne sådan, at det bliver en mere afslappet og koncentreret oplevelse.

Lise Lotte Trujillo underviser i individuel mindfulness og meditationHvem er Lise Lotte Trujillo?

Mit navn er Lise Lotte Trujillo, og jeg er en passioneret meditator og har været det længe – ja, faktisk begyndte jeg helt tilbage i 1995, netop motiveret af et specifikt problem. For efter et alvorligt sygdomsforløb på 6 måneder og endnu et par år oveni til helt at komme mig, havde jeg brug for hjælp. De første par år var meditation en stor udfordring for mig, da jeg fysisk og mentalt ikke havde det godt.

Det var udfordrende at sidde helt stille i starten, men på magisk vis forandrede det sig netop ved at blive siddende. Meditation begyndte at skifte karakter fra at være noget jeg gjorde for at udholde problemer til at være en interessant opdagelsesrejse, som jeg hver dag glæder mig til – og det har helt enkelt gjort mig bedre til at navigere gennem livets smerte og glæder på bedst mulige måde.

Hemmeligheden bag fortsat at kunne holde mig motiveret er i høj grad en kombination af en dygtig lærer og et inspirerende fællesskab, hvor jeg kan tale om mine erfaringer og interessante oplevelser. Alt det vil jeg gerne give videre til dig.

Nu kan du få intensiv hjælp

Det fantastiske ved meditation og mindfulness er, at uanset hvor lidt eller hvor meget tid du ønsker at investere i at meditere, vil du få en virkning. Udbyttet afhænger dels af den tid du sætter af til det, og dels af den indsats du yder mens du mediterer.

Eksempelvis vil 1 times meditation give dig et større udbytte end 1 minut og hvis du er lysvågen i det ene minut vil du få mere ud af din meditation end hvis du er døsig eller sidder og sover under meditationen.

Der er således mange forskellige muligheder for at meditere, og jeg stiller dem til rådighed for dig i denne meditationsgruppe – uanset, hvor meget du ønsker at praktisere hjemme hos dig selv mellem hver gang.

Du kan således bare hoppe i noget behageligt tøj en gang om ugen og møde op i meditationsgruppen for at meditere i fællesskab med andre, og så bare glemme meditation indtil næste uge. Hvis du så får mediteret i løbet af ugen, så er det bare en bonus for dig.

Du kan også komme og få støtte til din faste hjemmepraksis, og blive inspireret til vedholdende at meditere i længere tid hver dag.

Jeg støtter, motivere og inspirere dig hver uge i meditationsgruppen – resten er op til dig! 

En udbytterig meditationsgruppe over 3 måneder i Århus

Meditationsgruppen er planlagt, så den tilgodeser både den rutinerede og den nye motiverede, det sikrer et udbytterigt forløb for alle, uanset niveau.

Der er lagt vægt på at få mediteret i længere tid ad gangen i meditationsgruppen, da det netop er det, der ofte er udfordrende for de fleste. Det er desuden det, der giver det bedste udgangspunkt for at få en god stabil og interessant meditationspraksis op at stå.

Den enkle og intensive meditationstræning, som du får i meditationsgruppen vil øge din opmærksomhed på dine sanser, din krop, dine tanker og dine fornemmelser og dermed bliver du mere bevidst om, hvad der beriger dit liv og hvad der forhindre positiv forandring.

Det giver et godt grundlag for stærke indsigter, større kaosrobusthed, mental udholdenhed, overblik og overskud til din hverdag.

Du kan helt enkelt lære at navigere gennem livet med større livsbevidsthed og mental frihed gennem meditation – frem for at lade små ubetydelige problemer vokse sig større end de er.

Gå til meditation i meditationsgruppe-kvinde i meditationsgruppe

Hvad laver vi, når vi mødes?

Vi alternerer mellem siddende eller liggende meditation samt gående meditation og meditationer der øger din evne til at være empatisk og medfølende med dig selv og andre mennesker.

Du får naturligvis en kort indledende instruktion og guidning til hver meditation, og derefter bliver der mulighed for at meditere i stilhed – hvilket giver den bedste støtte til mental og kropslig ro samt berigende indsigter.

Meditationerne bygger på indsigtsmeditation (Vipassana) og mindfulness (MBSR).

I meditationsgruppen er der mulighed for at arbejde mere dybtgående med din personlige meditationspraksis, stille spørgsmål til de udfordringer du møder undervejs, og få hjælp til at komme videre.

Er du rutineret meditationsudøver, vil jeg give dig instruktioner til indsigtsmeditation.

FAQ

Hvorfor skal jeg deltage i en meditationsgruppe, når jeg kan ligge hjemme på sofaen og lytte til en guidet meditation på en app?

Det skal du naturligvis kun, hvis du ikke synes det er nok at meditere med en app. Du kan endda få væsentligt mere ud af at meditere en gang om ugen med en gruppe, fordi du helt enkelt får noget viden og erfaring undervejs, som du ikke får alene på sofaen derhjemme, og det øger din chance for mere langvarig effekt af meditationerne.

Jeg synes at 3 måneder er lidt længe, kan jeg droppe ind til nogle af gangene?

Nej, meditationsgruppen  er et samlet forløb, så der skabes et trygt og fortroligt rum i løbet af de 3 måneder. Det styrker fællesskabet og dit udbytte.

Der er et par gange, hvor jeg ikke kan være med, skal jeg så betale fuld pris?

Ja, det skal du. Alle deltager på lige fod, det styrker fællesskabet. Derfor er der dsværre ikke mulighed for særaftaler.

Behøver jeg at være social i meditationsgruppen?

Nej, det behøver du bestemt ikke. Hvis du har brug for bare at komme og meditere og så gå igen uden at sige så meget, så er du velkommen.

Skal vi sidde og tale sammen i meditationsgruppen undervejs i forløbet?

Nej, det handler helt enkelt om at få mediteret. Efter medtationerne er der mulighed for at stille spørgsmål. Har du lyst til at tale med de andre, så må det blive før eller efter undervisningen.

Jeg er stressramt og har ikke så meget overskud til at være sammen med andre mennesker. Kan meditationsgruppen være noget for mig?

Meditationsgruppen er et beskyttet forum sådan at forstå, at der sættes nogle rammer for, hvordan vi skal være sammen i rummet. Det betyder blandt andet, at du kan komme i afslappet tøj, at du ikke behøver at se frisk ud og at du kan ligge ned under meditationerne, hvis det passer dig bedst sådan. Er du i tvivl, så ring til mig og find ud af, om det er noget for dig.

Jeg har mediteret i flere år, og er lidt nervøs ved om jeg får nok ud af meditationsgruppen, hvis der er helt nye med?

Er det så noget for mig?

Det er altid godt at få gentaget meditationsinstruktionerne løbende, da det kan skabe en skærpet fokusering og koncentration. Desuden er det godt at få gentaget teorien, som måske er gået i glemmebogen. Desuden kan det være ganske motiverende at høre spørgsmål fra andre, som man selv har spurgt om en gang – det er tilfredsstillende og sætter det i perspektiv. Du får derudover naturligvis også mediteret i hovedparten af den tid vi mødes.

Jeg har ikke mediteret før, kan jeg være med i meditationsgruppen?

Ja, meditationerne bliver kort instrueret hver gang, så alle kan være med, og du kan stille spørgsmål i sidste del af aftenen.

Praktisk info

Der er stole til alle samt tæpper, måtter og meditationspuder i begrænset omfang. Du er derfor velkommen til at medbringe dit eget udstyr.

Hvor mange er med i gruppen?

Der skal være minimum 15 deltagere i gruppen for at den oprettes.

Hvor afholdes meditationsgruppen?

Vi skal være i et stort og lyst lokale i 8520 Lystrup.

Hvornår foregår det?

Der er et samlet forløb på tirsdage fra 2. januar til 20. marts 2018 kl. 18.00-20.00.

OBS! Vi mødes ikke i uge 7 på grund af vinterferie.

Hvad koster det?

Det koster kun 1.297 kr. for hele forløbet fra januar til marts.

Du betaler kun 5 kr. ved tilmelding. Resten betales 1. januar 2018.

Der er mulighed for at dele beløbet i 2 rater.

OBS! Tilmelding senest 3. december 2017

Det er vigtigt, at du tilmelder dig senest den 1. december 2017. Efter den dato er det ikke muligt at komme med i gruppen.

Er du interesseret så vil jeg derfor opfordre dig til at tilmelde dig nu, da du alligevel først kommer til at betale den 1. januar 2018.

Ja tak, jeg vil beriges i meditationsgruppen over 3 måneder!

 

 

Få mere ro på og mere overskud nu!
Close
.

Få mere ro på og mere overskud nu! Download 3 mindfulness meditationer gratis – med instruktioner og gode tip.

Dit navn
Din email
Back To Top