Skip to content

Din vejrtrækning er din ven

Kroppen trækker vejret for dig helt automatisk. Men har du tænkt over kvaliteten af din vejrtrækning? Måske trækker du vejret overfladisk. Det giver desværre også en meget overfladisk kontakt til kroppen. Men pga. stress, følelsesmæssige belastninger eller bare af vane kan det være, at du går og spænder i musklerne i maven og ikke får trukket vejret dybt nok.

Jordnær kontakt til kroppen

Når du trækker vejret helt ned i maven styrker du din jordforbindelse. Lidt som et stort træ med dybe rødder. Det giver dig også en dybere kontakt til kroppen. Desuden giver din indånding ny og livgivende ilt til hjerne, muskler, hud, organer osv. Udåndingen er vigtig for udrensning af affaldsstoffer fra kroppen. Du kan derudover falde helt til ro ved at iagttage vejrtrækningen. Det er bl.a. det man gør under meditation. Men du kan også bare øve det i din hverdag.

Gør din vejrtrækning konkret

Du kan sørge for flere gange om dagen at vende dig mod din vejrtrækning. Læg mærke til om du holder på vejret. Tag nogen dybe ind- og udåndinger. Husk på, at vejrtrækningen er din gode ven og støtte også når noget føles svært. Den er livgivende og altid til rådighed uanset hvordan du har det. Og du kan bruge den hvor og hvornår som helst.

 

Husker du at trække vejret ind i livet?

Lise Lotte Trujillo har siden starten af 1990erne haft en særlig interesse for den nødvendige balance mellem krop og sind. Hendes passion er at hjælpe andre med at finde nøglen til et mindre stressfyldt, mere balanceret og meningsfyldt liv. Lise Lotte er blandt andet uddannet akupunktør, Narrativ Samtaleterapeut, MBSR mindfulness lærer fra Aarhus Universitet og er sideløbende meget optaget af den oprindelige psykologi og filosofi fra buddhismen, der har mere en 2.500 års visdom at trække på.

Hun er blandt pionererne indenfor online mindfulness undervisning.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top

Vil du sove godt igen?

 

Kurset indeholder:

 

5 korte og overkommelige mikropodcasts med konkrete redskaber til en god nattesøvn, skøn morgen & dejlig dag.

 

Det koster 0 kr., og du kan altid afmelde dig igen, hvis du ønsker det

God nattesøvn – skøn morgen – dejlig dag